Gouden Stadspenning voor Ton Wiggers

Foto: Introdans
Foto: Introdans

Algemeen directeur en (mede)oprichter van Introdans Ton Wiggers ontving zaterdagavond uit handen van burgemeester Ahmed Marcouch een Gouden Stadspenning. Hij kreeg deze voor zijn uitzonderlijk grote verdienste voor onze stad. 

50 jaar Introdans

Zaterdagavond, tijdens de jubileumvoorstelling End of Seasons, nam Ton Wiggers afscheid van zijn geliefde Introdans. 50 jaar geleden stond hij aan de wieg van het Arnhemse dansgezelschap, dat hij oprichtte vanuit zijn woonkamer. Onder leiding van Ton Wiggers ontwikkelde Introdans zich naar internationaal niveau. Introdans vormt daarmee een van de belangrijke pijlers die Arnhem de culturele hoofdstad van het Oosten maken.

Wiggers is altijd trouw gebleven aan het motto waarmee hij Introdans ooit begon: dans van hoge kwaliteit voor een zo groot mogelijk publiek. Voorbeelden daarvan zijn voorstellingen met ouderen, kinderen en volwassenen met een beperking. Ook laat Introdans met het Speciale Stoelenproject mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is, kennismaken met dans. Daarmee leverde Wiggers met Introdans een grote bijdrage aan zowel de danswereld als de samenleving.

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Ton Wiggers bracht de dans naar de Arnhemmers zoals geen ander dat eerder deed. Hij maakte met Introdans meer dan kunst-voor-kunst: waar dans is, volgt vrede. Magisch zoals Wiggers’ dans de Arnhemmers vleugels geeft; van roze ouderen tot kinderen in een rolstoel. Inmiddels groeit geen enkel Arnhems kind meer op zonder ons Arnhemse dansgezelschap, dankzij het motto dat Ton Wiggers altijd trouw bleef: dans is voor iedereen.”

Gouden Stadspenning

De Gouden Stadspenning wordt toegekend bij een uitzonderlijk grote verdienste voor de stad en wordt unaniem verleend door het college van gemeente Arnhem. Het is een penning met aan één kant het wapen van Arnhem en aan de andere kant de naam en verdiensten van de ontvanger. Ton Wiggers ontving in 2012 al de Zilveren Stadspenning voor zijn werk voor Introdans.

Total
0
Shares
Previous Post
Foto: Martien Louwers / Gemeente Arnhem

Zilveren Stadspenning voor Martien Louwers en Roeland van der Zee

Next Post

Rijk wijst Spoorzone Arnhem-Oost aan als gebied voor versnelling woningbouw

Related Posts